Kategorie

Producenci

Kontakt

  • KD Technika
    NIP: 9542793964
  • E-mail:biuro@kd-technika.pl
  • Godziny działania sklepuPoniedziałek - Piątek 9.00 - 16.00
Strona główna » Grill » Garnki i naczynia żeliwne » Fondue » ZESTAW FONDUE ŻELIWNY EMALIOWANY TULIPE, CZERŃ
ZESTAW FONDUE ŻELIWNY EMALIOWANY TULIPE, CZERŃZESTAW FONDUE ŻELIWNY EMALIOWANY TULIPE, CZERŃ
ZESTAW FONDUE ŻELIWNY EMALIOWANY TULIPE, CZERŃZESTAW FONDUE ŻELIWNY EMALIOWANY TULIPE, CZERŃ

ZESTAW FONDUE ŻELIWNY EMALIOWANY TULIPE, CZERŃ

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 20,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 20,00 zł

Numer katalogowy: 1010-11

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena: 489,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Nic tak nie zbliża ludzi jak wspólne posiłki! Przygotowanie fondue może w sposób wyjątkowy i smaczny zacieśnić takie więzy. Siedząc przy wspólnym stole chrupiąc pyszne kawałki, które każdy sam sobie moczy w fondue rozmowa toczy się sama ... i uwierzcie mi, że wtedy najlepszy temat to ... jedzenie po prostu nasuwa się sam.

Gamma Chasseur fondue dostarcza wrażeń dzięki różnorodnym kształtom i kolorom. Każdy kto chciałby urozmaicić biesiadowanie w gronie znajomych czy przyjaciół może wybrać zestaw do fondue spośród takich kolorów jak soczysta wiśnia, waniliowy krem lub czerń. Nazwa fondue wywodzi się z języka francuskiego od słowa fondre, które oznacza zatapiać, zmiękczyć się. Sama potrawa wywodzi się ze Szwajcarii, kiedy to pasterze po całodziennej pracy zasiadali przy ognisku i zatapiali kawałki mięsa w sosie serowym.

Tak jak sama nazwa wskazuje za pomocą widelczyków znajdujących się w zestawie, każdy z biesiadujących zatapia nabity uprzednio kawałek mięsa, warzywa czy też chleba w gęstym sosie serowym. Dla tych, którzy lubią słodkości lub chcą poprawić sobie humor jest propozycja fondue czekoladowego.

W zależności od wyboru smaku fondue, serowego lub czekoladowego dobieramy składniki. Aby zrobić smaczne fondue serowe najlepiej wybrać dwa lub trzy rodzaje łatwo topiącego się sera np. Ementaler, Gryuere, Beaufort. Na palniku podgrzewamy ok. 1,5 litra białego wytrawnego wina zmieszanego z łyżką soku z cytryny. Zaleca się uprzednio nasmarować naczynie czosnkiem aby wzmocnić smak potrawy. Następnie dodaje się starte sery i całość miesza aż powstanie gęsty sos. Jeśli sos nie jest zbyt gęsty zaleca się dodanie odrobiny mąki ziemniaczanej. Całość posypujemy startą gałką muszkatołową i delektujemy się potrawą, którą należy umieścić na podgrzewaczu na stole.

Do fondue czekoladowego najlepiej użyć czekoladę gorzką. Na palniku podgrzać 1,5 szklanki tłustej śmietanki a następnie dodać 4 kostki pokruszonej czekolady i łyżeczkę masła. W zależności od upodobań zaleca się dolanie kilku łyżeczek rumu, brendy lub likieru. Następnie przenosimy garnek na podgrzewacz i zapraszamy biesiadników na słodką ucztę.

DANE TECHNICZNE

kolor czarny
pojemność 1.4 l
materiał żeliwo, stalowy palnik, widelczyki
rodzaj kuchenek indukcyjna elektryczna ceramiczna gazowa piekarnik
można myć w zmywarce TAK
okres gwarancji 10 lat
wymiary zewnętrzne 21.0 x 21.0 x 19.5 cm
waga 4.2 kg
przeznacznie Przygotowywanie fondue serowego lub czekoladowego.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl